tisdag 24 juli 2012

I butiken, del II

Det finns många slags olika människor. Häromdagen i den lilla butiken på hörnet fick jag bevittna hur en typ gick omkring och skrek och morrade i lokalen. Ylade till i kassan, skrek "VÄÄRÄ PAKKAUS!" och dängde ett paket pannmalet kaffe i disken så att det skallrade. Klampade sedan bredbent iväg i en gång, och vräkte med båda händerna ner varor från hyllorna så att det bara smattrade, hela tiden högljutt morrande.

Man blir lite ställd i en sådan situation. Hur ska man riktigt reagera? Vi kunder gav varandra mest lite menande blickar, och en tant pep att någon borde ringa vakten. Ingen gjorde ändå det, och mannen fortsatte gurgla borta vid kaffehyllan. Ibland dunsade han något mjölpaket i golvet eller kastade ett och annat makaronpaket över axeln.

Jag ställde mig för att betala, och typen kom linkande, ställde sig en mikromilli ifrån mitt öra och flåsade ljudligt in i det. Igen den där bisarra situationen som uppkommer här i landet, där ingen vågar reagera. Jag bara betalade, tackade kassörskan, plockade ihop mina varor. Med en varm, morrande andedräkt i vänster hörselgång.

Sedan... ja sedan gick jag hem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar