fredag 23 juli 2010

Telefoni

Detta med trådtelefon börjar kännas (eller började för flera år sedan kännas) ganska oldschool. Hur som helst finns en sådan kvar i köket i heimgååln, och den ringer väldigt sällan. Det är nästan uteslutande min äldsta moster från Sverige som ringer för att tala med mamma, och det sker ju inte var och varannan dag. Någon gång ringer en av mina äldre fastrar också. Man kan vara nästan säker på att det är någon äldre person som ringer de gånger det sker.

Idag hoppade jag till lite när det plötsligt ringde. Ovanligt nog var det en kompis till min lillebror på tråden, han hade antagligen viktigt ärende och lillebrors telefon hade slocknat. "Är Joel hemma?" frågades det, och jag blixsnabbt "Han står i duschen... om du nu ville veta det". Varför jag måste delge att min bror stod naken och schamponerade sig vet jag inte. Svaret blev att han nog klarade sig utan den informationen, men att jag skulle be honom ringa upp när han var klar med sitt lögande.

Det där med vad man säger och inte säger i telefon är ett helt kapitel för sig. En gång hörde jag om - obs, hörde om, jag var inte själv där så om det stämmer eller inte låter jag vara osagt - att man ringde en arbetsplats för att få tag på en viss person, varpå personen i växeln svarade att"Tyvärr är hon inte på plats, hon är hos gynekologen just nu".

Jag har med andra ord tagit emot ett ringbud idag, . Retro så det förslår. Känner nästan att jag borde ha haft pennkjol, kavaj och femtiotalsglasögonen och vågor i håret, och med pipig filmröst sagt: "O, direktören är så väldigt upptagen i eftermiddag. Ni får lov att lämna ett meddelande, ingenjör Månsson!".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar