fredag 23 juli 2010

Simma!

...och jo, jag vet att det har blivit skralt med bloggande den senaste tiden, och orsakerna är desamma. Jobb för det mesta, vi har dessutom sjukskrivningar på jobbet och telefonen har ringt på flera lediga dagar för att man behöver mera folk. Jag har också hoppat in och jobbat trots att arbetslistan säger att jag borde ha ledigt.

De dagar jag har ledigt i ordets rätta bemärkelse har jag inte haft lust att sitta vid datorn. Dessutom har jag inte haft mycket att skriva om. Igår drog jag ut på en kvällsrunda på rullskridskor, och vilken känsla! Kvällssol, vinden i ryggen och riktigt bra fart. Tror att jag flinade brett utan att jag märkte det, vilket kan ha sett lite komiskt ut. Då och då grinade jag nog mer än jag flinade.

Varit ute och paddlat några gånger. Lackat tånaglarna på farstubron. Druckit kaffe på Bryggan med semesterfirare på hembesök i Öja. Gått barfota.

Och simmat! Igår var första dagen på länge som jag inte simmade en enda gång på hela dagen. Gör er förresten redo, för nu kommer en till jag-förstår-inte-folk-som av Maja, nämligen: Jag förståååår inte folk som inte simmar på sommaren! Hur klarar man sig utan att simma?

Och nu menar jag inte folk som av praktiska skäl inte har möjlighet att simma, utan folk som till exempel har sommarstuga i skären, som bor nära en strand eller en sjö, och ännu i juli efter flera veckors värmebölja säger att "Nej, jag har inte simmat ännu i år...". Folk som ligger en hel dag och pustar i +33 grader och inte simmar. Hur går det att låta bli? Jag simmar minst en gång om dagen de flesta dagar. En dag för någon vecka sedan simmade jag fyra gånger innan jag for iväg på jobb halv två. Jag älskar att ligga i blöt, skulle inte kunna tänka mig en sommar utan salta bad. Efter jobbet simmar jag också, om det har undgått någon;)

Eller! Folk som åker på utlandssemester och kommer hem och säger att "Ååååh, vad skönt det var, vi har simmat varje dag. I poolen". I poolen. Tvåhundra meter till stranden med vit sand och blått vatten, och man simmar i kiss, bajs, solkrämsrester i en pissljummen pool. Ett billigare alternativ till två veckor på Teneriffa för er: simhallen! Samma kakelbotten, samma temperatur och samma klorlukt. Nu sträcker sig mina chartererfarenheter till en vecka på Mallorca för ett par år sedan, men ingen av oss doppade ens en lilltå i hotellpoolen. Däremot tittade vi medlidsamt på de stackarna som låg där och guppade när vi gick förbi dem på väg till stranden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar