torsdag 29 juli 2010

Sen löpning


Gissa vad jag gjorde kring midnatt inatt? Hade åkt ut till skären en sväng på kvällen för att dricka en kaffekopp med pappa som fyllde år, och kom hem där kring halv tolv. Det var en sådan vacker sommarkväll, mörkt och ljummet och fuktigt i luften. Jag bytte för skojs skull kläder, pluggade in mp3-spelaren i öronen och stack ut och sprang en runda.

Ingen direkt långlänk förstås. Sådant göres med fördel dagtid, tycker jag i alla fall. Men en dryg halvtimmes lugn jogg över broarna på Strandvägen. Det var mörkt, gatubelysningen var tänd, och det brusade från havet. Det coolaste av allt var att det var åskväder både i stan och mot Kronobyhållet, men inte i Öja. Då och då lystes himlen upp av blixtar på avstånd, den svarta skyn liksom blinkade till några gånger, och det syntes speciellt bra över vattnet mot Yxpila. Mäktigt.


Kom hem kring halv ett på natten och pustade en stund på farstubron, och lyssnade till ett tilltagande buller ovan molnen. Efter dusch och att jag hoppat i säng brakade ett riktigt häftigt åskväder ut. Det var blixt, dunder, blixt, dunder i en fart hur länge som helst. Jag älskar åskväder, tycker det är så vackert. Somnade sedan till tonerna av regn som öste ner på plåttaket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar