måndag 14 oktober 2013

Vasa

Lördagen var en rolig historia. Jag och B packade in oss i bilen, tog sikte på Vasa och pressande gasen i botten. Nå, inte riktigt i botten. Men ändå. På programmet var inflyttningsfest med flickorna, för N har nämligen flyttat till Vasa nu i höst.

Vi for först ut och åt. Maten får kanske högst 2½ igelkottar av 5 möjliga. Den var lite... intetsägande. Dessutom hade någon smulat AURAOST PÅ MIN GRYTA! Så kan man ju inte göra utan det i menyn varnas för detta! Nå. Vinet var bra, hursomhelst.

När vi traskade iväg från restaurangen gick vi förbi min gamla lägenhet. Som jag står och pekar upp mot på den här bilden. Balkongen högst upp, den var min. I källarvåningen fanns en strippklubb, vet inte om den finns kvar än.

Sedan var det häng i lägenheten - jättemysig sådan - snack med flickorna, skratt, klädbytande, hårfix på toaletten och annat som hör utekvällar till. Jag höll på att krisa ur totalt med ett hår som vägrade samarbeta och i princip böjde sig just tvärtemot det som plattången försökte åstadkomma. Man blir så trött på sådant. Var tvungen att gå iväg på vinpaus till köket i flera omgångar innan jag fick ordning på eländet.

När vi hade spelat Närpesspelet klart, analyserat det vi skulle och plötsligt blivit typ dubbelt flera än vi var från början, var det dags att dra ner på stan. Lite svårt när jag inte längre har koll på vart man ska gå i den stan. Det blev först Sky (suspekt och ganska äckligt ställe) och sedan Fontana. På det senare stället blev det faktiskt en del dans, vilket ju är ovanligt i sig. Jag brukar ju annars totalvägra att "shakea" som kärringar överlag envisas med att göra. Jag tycker just den grejen är så jävla löjlig att det inte är sant. Vad är juttun med att "shakea"? Jag tycker det ser skitfånigt ut. Men i lördags fick jag tydligen fiilis och gjorde det ändå. Kanske undantaget som bekräftar regeln?

Vi sov så gott hemma hos N. Vaknade, låg en stund och analyserade livet överlag under täcket under mycket skrattande, sedan dusch och morgonkaffe. Satt bra i det läget, kan jag meddela. Det var den vasahelgen. Trötta men lyckliga återvände vi till Kokkola på söndagseftermiddagen.

Ikväll har jag hållits på Nyströmsbackan en stund. Bytt till vinterdäck i den kalla snålblåsten. Roligare kan man ha, men det är gjort nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar