tisdag 22 oktober 2013

Tisdagsblogg helt utan systematik

Ja, hörni. Det var med kalla och fuktiga tår jag traskade in genom dörren idag efter jobbet. Mina ninjaskor - världens mjukaste och tystaste sneakers har gått sönder. Undra på det, de är ju trots allt gjorda av flortunt tyg, världens skönaste. Som strumpor. Men inte behövde de väl brista i sömmarna bara för det.

Och jag som inte vill ta fram vinterskorna ännu. Jag drar alltid ut på kläderna så långt det går den här tiden på året. En kväll kom jag hem med ballerinatossor på fötterna, följande morgon fick jag svärande gräva fram vinterdojorna för att pulsa iväg över gården till jobbet. Kom inte ens ihåg om jag ägde några vinterskor. Men jag hittade ett par längst inne i garderoben på nedersta hyllan. Nå, jag använde dem bara under den snöigaste dagen när det var slaskigt och jävligt. Sedan trappade jag ner till nyss nämnda sneakers.

Samma morgon - då när jag stod och bannades över att jag inte hittade några skor - fick jag också plocka fram en annan kappa än min sommarkavaj. Det visade sig att den saknade tvenne knappar. Just snyggt att traska iväg till jobbet med jackan på trekvarten. Åtgärdade det dock samma dag genom ett besök till en sybehörsaffär där jag köpte knappar och tråd. Sällan känner jag mig så malplacerad som i en handarbetsaffär. Jag kan ju inte sy eller sticka minsta stygn eller maska också om mitt liv skulle hänga på det.

(Eller nej, nu överdrev jag. Häromveckan var jag i Öjan och drog på mig ett par yllesockor vid ankomsten. Jag gillar egentligen inte yllesockor, vill ju helst vara barfota, men nu var det iskallt i stugan och jag frös. Skrattade högt åt de konstiga, korviga, knöliga sockorna och frågade min mor varför hon hade gjort dem sådär. Hon svarade avmätt att det var jag som hade stickat dem. Där ser man.)

Hur som helst så satt jag i skräddarställning på mattan och sydde i knapparna till kappan efter konstens alla regler. Kändes vemodigt att behöva ställa vinterkläderna i ordning. En av fysioterapeutkollegorna sa igår vid kaffebordet att det skulle räcka med snö 23-25.12, i övrigt får det vara barmark. Håller helt med honom.

Nåja. Nu har jag sänkt kvällsmaten här i mitt hem. Det var ganska äckligt. Tack för maten.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nejnej, he e otjänligt som människoföda, he sku ja alder koma på tanken ti tillaga i eget hem. Nu va e meir fråga om vanli tråkmat som smaka int na, typ.

      Radera