söndag 6 oktober 2013

Tight schema

Herrejess, det blev en intensiv dag igår. Eller egentligen inte, för jag satt ju i fem timmar och dödade tid på tåget, läste om stamning och drack kaffe och plöjde igenom podcasts. Men jag var på väg någonstans hela dagen. Först från lillebrors till tågstationen, sedan från Åbo till Tammerfors, sedan vidare på nästa tåg.

Och när jag hoppade ner på perrongen i Kokkola fick jag bara hastigt skubba hem så fort jag kunde, hoppa i duschen, försöka framställa någon mat som sist och slutligen blev så äcklig att jag vred den i soppåsen och sket i att äta. Hade så bråttom iväg till kvällens följande punkt: födelsedagskalas i Halkokari.

När det ringde på dörren och flickorna kom för att plocka upp mig hade jag just arbetat klart med plattången och stod som bäst och plåstrade om mina såriga tår. Jag har gått och gått och gått och gått i Åbo. I sprillans nya ballerinor. Det kändes. Nå, plåster på såren och hoppa i kläderna, väskan i ena handen, vinflarran i den andra, presenten under armen och menoks!

När jag sjönk ner i Halkokari med vinglaset i handen kunde jag äntligen andas uuut. Jag rodde det iland. Jag klarade Åbo och jag hann hem och jag hann fram till festen. Med dålig med sömn föregående natt, ingen riktig mat och ingen vätska förutom tre koppar kaffe hade intagits på hela dagen. Stressad och jagad så att jag hade drabbats av jälkihiki av grav karaktär. Och dessutom en läglig pms som i princip lamslog hela centrala nervsystemet. Man kan säga att jag hade förutsättningarna emot mig.

Men en så rolig kväll vi hade! Fast Calle var ganska folktomt hade vi fiilisen på topp, och så förstod vi att sluta när det var som roligast. Vin, skratt, dans (de andra alltså, jag dansar ju fortfarande inte) och som brukligt häng i karaokebaren. Jag och B traskade traditionsenligt hem i natten, samtidigt som vi djupanalyserade viktiga saker. Det var riktigt gemytligt.

Idag har jag gjort sedvanliga söndagssysslor. Druckit kaffe i soffan iklädd sparkdräkt för vuxna, tittat på webb-tv, dragit till gymmet och tränat framåt eftermiddagen. Och så ikväll vek jag in till Nyströms en sväng och fick senaste älgjaktsnytt av pappa samtidigt som jag kippade in mera kaffe. På alla sätt en bra helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar