torsdag 31 oktober 2013

Ekkor'n satt i granen

Halpa Halli säljer bland allt annat julpynt ganska naturtrogna små plastgranar, med små ljusgröna skott och allt.

Men varför har granarna tallkottar? Någon har visst missat något.

Apropå det. När jag gick på peffan i Vasa hade vi ett prov i artkännedom i biologikursen. Man skulle lära sig en massa namn på olika växter och djur och sedan klara en tent i ämnet. Inför tenten minns jag att ett par av flickorna på klassen satt utanför tentsalen och för varandra repeterade att "granen har alltså KORTA barr, tallen har LÅNGA" flera gånger. Inför detta faktum känner jag spontant:

DET FINNS VÄL FÖR I HELVETE INGEN I DET HÄR LANDET SOM BEHÖVER REPETERA HUR EN GRAN OCH EN TALL SER UT?!

Sedan var det seriöst också någon som inte kunde skilja på abborre och gädda. Finns det verkligen folk som inte vet hur sådana ser ut? Det är ju så simpelt att det inte ens når upp till det som kallas allmänbildning, det är något ännu mera grundläggande. 

3 kommentarer:

  1. Säkert samma personer som skapat utrymme i butikshyllan för hitprodukten färdigstekt maletkött...:/ Suck!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast ja tycker he e ganska smart, faktiskt :) Int för gemene man såde till vardags, men he finns ju faktiskt tillfällen tå man int har na steikpanno men t.ex. mikrouun. Ja väntar bara på att boodona ska säli färdikoka eddzen å, he sku vara super som lunchmat för oss som tar me heimifrån elder springer ett ti boden på meddaan.

      Radera
    2. He ha ja alder tänkt på...låter ju riktigt knepit...:) Tyvärr misstänker ja at kvaliteten på det färdigstekta kan vara liiti tvivelaktig, frestelsen ti använd undermånliga råvaror e säkert stor ter int e synns...?

      Eddjen sku vara en hit dock! :D

      Radera