onsdag 23 oktober 2013

Lillördag

Något mankemang med mitt Internet för tillfället. Det är så långsamt att man kunde tro att det är 1998 och man står och köar till Karlebys enda datamaskin med internetuppkoppling i dåvarande stadsbiblioteket. Där man fick surfa exakt femton minuter och sedan lämna över till följande i kön. Fatta grejen. Och då fanns det alltså inte smartphones att stå och bläddra på medan man köade som man gör i dagens läge om kötiden är över tjugo sekunder.

I morse vaknade jag till ett tjockt snötäcke men samtidigt - strilande regn. Klang och jubel! Och ja, det har regnat hela dagen och just nu är all snö borta! Vi har barmark och tio plusgrader! Ingen kunde vara nöjdare än jag. 

Lillördagen till ära drog jag och bästa L till Huissi för lite kvällskaffe samt dryftande av viktiga saker. Så sjukt mysigt att krypa in i ett av båsen med varsin kaffekopp och sitta i timmar och prata om allt mellan himmel och jord.

Såhär såg det ut när vi kom. Folktomt. Efter ett tag ramlade det in en massa folk med gulsvarta halsdukar som hade varit på Tiikerits match. Och så plötsligt var puben full av pipel. Sjukt gemytligt med varm och uppsluppen stämning och mys på insidan medan regnet droppade på utsidan. När vi hade avhandlat det vi skulle var det bara att dra hemåt. En sådan trevlig onsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar