fredag 25 oktober 2013

Dagen-efter-torsdag

Hektisk fredag på jobbet. Eller ja, hektisk och hektisk. Det beror på vad man jämför med. Jag har haft mycket att göra och timmarna har känts få, så kan vi säga. Det blev en stund på övertid innan jag önskade kollegan J, som var den enda som var kvar, trevligt veckoslut och traskade ut och tog helg.

Undrar varför jag gör så äcklig mat hela tiden? Eller gör kan man kanske inte säga när det var som ikväll - jag köpte lite rökt fisk och åt den med sallad. Jag som gillar fisk. Men idag smakade det bra så tråkigt att jag kunde somna på fläcken. Jag vet inte jag. Kaffet som jag kokade på maten och som jag just nu avnjuter smakar i alla fall gott.

Det som jag har åstadkommit ikväll är i alla fall städning. Hivade ut mattor och grejer, dammsög och moppade. Kändes behövligt. Återstår en grundlig sanering av skithuset bara, så är jag nöjd. Att tvättkorgen exploderar av lakan som jag inte orkat tvätta på evigheter är en bisak.

Viktigast av allt! Imorgon blir det tidig väckning, för jag och pappa ska på älgjakt! Jag brukar ju komma med åtminstone en gång varje höst, och nu är det dags igen. Hoppas på uppehållsväder, bra pass och intressant jakt. Och ser såklart fram emot kaffekokande över öppen eld. Ska leta fram ryggsäcken, utebrallorna samt mina varmaste skor ikväll. Roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar