onsdag 4 september 2013

Springhög

Körde iväg till Öja på studs efter jobbet. Skulle in med en klänning jag köpt till en sömmerska för att ta bort ett par axelband. Gillar inte axelband, helst kör jag tuböverdel så långt det går. Bikini utan axelband, klänningar utan axelband, sånt gillar jag. Jag är som MaxNoSleeves, fast mera MajaNoAxelbands.

När klänningen var fixad åkte jag tillbaka hem till stan, tog en effektiv runda i några butiker för att köpa lite grejer jag behövde, via posten och hämta en matta jag köpt, hem, fixa mat, slänga kläder i tvätten och hundra andra saker. Sedan var det bara att ladda med en stor mugg kaffe och sedan dra ut och springa.

Och nu, äntligen. Runner's high! Så sjukt roligt att springa! Det gick lätt, jag var pigg och stark och inspirerad. Sådär så man kunde trycka på lite i uppförsbackarna. Är det något jag gillar med hösten så är det den friska, klara, syrerika luften och de mörka kvällarna. Lungorna bara suger i sig hur mycket som helst, syret bara räcker till. Härligt.

Nya mattan satt som ett smäck, dessutom.

3 kommentarer:

  1. Hejsan!

    Hittade till din Blog för kanske en månad sedan, då jag satte Öja-Market som sökord på Google, då jag skulle läta efter mera info om en enhet i Öja, dit en kompis, nyligen har flyttat. Det har hitttills varit skojigt, att läsa på den, hälsar!

    Matti

    SvaraRadera
  2. Hejsan igen!

    Det förra, var på sitt sätt ett "försök," att går det att skicka kommentar, då man är protesögd i båda ögonen, så bra, Maja, att du inte har detta system, att jag skulle måsta bevisa, att jag inte är en Robot, för då, kan man ju inte se 2 ord som bilder. Men hurdanna kunder, har du på Talterapi, dvs, är det allt från vaggan till graven och har du råkat ha även synskadade kunder?

    Bor i Hesa och närmarebestämmt Åggelby, men skulle vilja bo antingen i tex. Enontekiö, eller varför inte där i Österbåtten någon stans och det första, på grund av bättre Slalom-möjligheter mera regelbundet och det andra på grund av vissa vänskapsrelationer, som funnits både redan som barn och en del, har bildats i vuxenåldern och nu är ju Hesa dyrt, att bo i och är nog enligt mig, den mäst handikappovänliga staden i detta land.

    Är alltså helt blind ända sedan födseln och min synskada, beror på en rättså sällsynt, ervtlig sjukdom vid namn Norries Syndrom, som du, Maja och även Ni övriga, hittar info om, genom att sätta sjukdomens namn som sökord på Google.

    Men vi återkommer och ha en trevlig dag, hälsar!

    Matti

    SvaraRadera
  3. Hej, och vad roligt att en sökning på Öja-Market gav min blogg som träff. Där har jag förövrigt sommarjobbat för några år sedan. Trevlig butik, jag rekommenderar ett besök om du har vägarna förbi.

    Och vad bra att det gick att kommentera trots synskadan! För att svara på din fråga så har jag nog klienter i nästan alla åldrar, de yngsta är under tre år och de äldsta är strax under hundra. Synskadade klienter har jag nog haft enstaka av, men inte särskilt ofta. Det är ganska utmanande och intressant, eftersom man får hitta på terapimetoder som funkar också om man inte kan se, alltså någonting annat än bilder, till exempel.

    Roligt att du hittade hit och tog dig tid att kommentera! Ha en bra dag du också!

    SvaraRadera