söndag 22 september 2013

Ingen angst här

Den här helgen har varit lugn och stillsam. I lördags gick jag en vända på stan och hittade kläder i varje hörn. På kanske en dryg timme hade jag famnen full av prasslande kassar, och då hade jag knappt ens ansträngt mig. Men jag brukar göra så att jag passar på smider medan järnet glöder. Råkar jag hitta, säg, fyra klänningar i en butik som jag gillar - då köper jag alla fyra. Alltid behöver man ju kläder. Hur ofta är man till exempel på väg någonstans, ställer sig framför garderoben, sliter sitt hår och gormar "Jag har alldeles för mycket kläder!". Nej, jag menar det. Och andra gånger går man på stan sjutton gånger och hittar inte en enda liten strumpa som skulle passa. Så i längden jämnar det där ut sig.

Nåja. Mot kvällen drog vi till Jakobstad på födelsedagskaffe, varken mer eller mindre. Pratade bort någon timme, bytte adress och snarvlade lite till i en annan lägenhet. Sedan gasen i botten hem och faktiskt i säng i rimlig tid. När skulle det ha skett på en lördag sist?

Idag har jag haft lite speciellt program. Fick nämligen besök av en före detta klasskompis från tiden på PF i Vasa. Orsaken var denna klasskompis' gradu, i vilken jag fick fungera som intervjuobjekt. Det var ju riktigt intressant och trevligt att sitta i soffan, smutta kaffe och svara på frågor. Lite svårt att komma ihåg en del saker, andra var glasklara som om de hade hänt igår. Lustigt, det där.

En sväng till Öjan ikväll blev det också. Plöjde igenom några ÖT:n, fick kaffe och sådär. Det vanliga. Hade dessutom fått följa med min storebror sjömannen på sjön eftersom han just då fick en keikka. Men kände mig inte riktigt taggad just ikväll. Men jag ska nog komma med någon gång här snart. Man får nämligen ta med sig en gäst ut med bogserbåten om man vill och det är någon lämplig körning. Kan ju vara intressant.

Och så blev den en kvällslöprunda också. Lätt och ledigt gick det i den kyliga och friska septemberluften. Tack för det, kroppen! Tack för att du är frisk och stark och pigg, och för att du lyder mig och fungerar så bra. Du gör inte ont någonstans och du orkar och vill och kan ganska mycket. Borde kanske tänka oftare på det?

Ja, jag vet inte. Känns som om huvudet är lite tomt ikväll. Fast den här helgen har bjudit på mera avslappning och vila och sömn är det brukar bli. Bra så, det är en utvilad och harmonisk flicka som påbörjar en ny jobbvecka imorgon. Ingen söndagsångest här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar