fredag 6 september 2013

Hästar

En grej till. Igårkväll somnade jag på soffan. Händer då och då. Ganska ofta på helgerna faktiskt EFTERSOM JAG ÄR SÅ HEMSKT BERUSAD. Nånej, men det är mer än en fredag jag har somnat på soffan och sovit till gryningen. Kanske för att jag är extra slapp på fredagar, bara rasar ihop i en liten hög efter veckans strapatser. Vaknar med nackspärr och förvirrat utseende.

Nåja. Jag somnade på soffan - världens skönaste och mjukaste soffa, därför är den också så förrädisk - igårkväll, vaknade klockan fem på morgonen mysigt nerbäddad iklädd min Onepiece. (Jag vet, universums sexuellaste plagg, alla trånar efter en brud i Onepiece. Men skit i det nu, vad jag har på mig är min ensak. Klär mig i senapskostym och hög hatt om det faller mig in). Lorvade till sängs. Först dock via muggen för att tvätta ansiktet och borsta tänderna. Det är en tvångstanke jag har. Måste borsta tänderna, även om det är typ en timme innan jag ska upp. Och måste tvätta ansiktet. Jag kan inte sova i smink, det är omöjligt.

När jag väl började sova i sängen istället för på soffan började jag också drömma. Det var som så att jag och en stor grupp människor befann oss på en jättelik anläggning med hästar. Och vi skulle få rida! Vi snackar hundratals människor och hundratals hästar. Sjukt fina hästar i lite westernstil, sådär brun-vitfläckiga och sådär. Så började de som jobbade på anläggningen att dela ut hästar. Du tar den och du tar den. Jag väntade. Och väntade. Och väntade.

Aldrig blev det min tur. Hela tiden fick folk hästar. Och jag bara väntade. Till sist började hästarna ta slut. Och jag hade fortfarande inte fått någon. Med gråten i halsen - tror till och med att jag fällde en tår - frågade jag en av de som arbetade där om jag inte skulle få någon häst. Jag snyftade att jag verkligen, verkligen ville rida. Men nej. Det blev aldrig min tur. Sedan vaknade jag och var uppriktigt ledsen en lång stund. För jag ville också ha en häst.

Vad är den här juttun med att jag drömmer om hästar hela tiden? Eller i alla fall återkommande? Jag vet inte.

2 kommentarer:

  1. Ser i kommentaren till länken att jag försökte mig på en analys då, som givetvis sket sig...;)

    Nåväl, skam den som ger sig:

    Nu kontrar jag med detta: http://majahenrika.blogspot.fi/2013/06/halla-det-finns-hastar.html

    SvaraRadera
  2. Många frågar mig, om hur jag drömmer, då jag inte ser, men även i drömmarna, är jag samma Matti, som i verkligheten, alltså ser inte och uppläver drömmarna med de andra sinnen. Stackars dig, då du inte fick rida, men kanske en annan gång! En gång, drömmde jag, att jag var den första mannen, som föde barn! Jag, hade då fått beskädet om, att jag är gravid, men alla 9 månader, blev så, att säga emellan. Noja, sedan, skulle jag till en helt vanlig kontroll till min numera döda Ögonläkare och plötsligt, började jag grimasera, svälja osv och hon frågade mig, vad det riktigt är med mig? Viste inte, hur jag skulle frammföra saken, som alltså var den, att jag just komm ihåg, att idag, är ju den beräknade dagen, då barnet, skulle komma, men sedan vaknade jag upp!

    SvaraRadera