söndag 2 juni 2013

Helgreferat

En sådan fin dag! Jag åkte ut till skären och tillbringade hela dagen där. Bjöd in mig själv, kan man säga. Som tur hade jag med mig TIDNINGEN. Då är man alltid önskad. Och jag har haft det så jävla bra idag. Tassat runt barfota på klipporna, suttit på bryggan, doppat mig i viken. Mest av allt relaxat i en solstol på terrassen. Det har varit så varmt och härligt och skönt att man fan inte kan önska sig någonting mera. Gode gud så gott den här dagen gjorde. Det har varit en fullspäckad jobbvecka, och så var vi ute på bus igår, så allt jag behövde var en dag exakt som denna.

Se nu. När man står barfota nere på den nästan heta stenhällen bakom villan och tittar ut mot havet. Och det fläktar en sakta, ljum sommarvind emot en. Då kan man inte annat än känna ett lugn som sprider sig i hela kroppen.

Sedan rodde vi ut näten med pappa. Tänk att man den andra juni kan sätta sig i enbart shorts och bikiniöverdel och ro ut på sjön och det fortfarande är riktigt, riktigt varmt. Vi fick ingen fisk dock, för vi vittjade näten innan jag åkte hem. Bättre lycka nästa gång.

Nu har jag återvänt hem. Lugn och glad och snäll och med salt havsdoft i näsan. Eftersom vi hade så dålig fiskelycka så fick det bli butiksfisk för min del ikväll. Och på det en promenad till sundmunstrandens yttersta udd i kvällssolen, enbart för att det är så vackert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar