söndag 30 juni 2013

Annat som gjordes

Gjorde nog annat än var ute med flickorna igår också. Tillbringade nämligen större delen av dagen i - tadaa - skären, eftersom lillebror var på besök från sitt hektiska liv i Åbo.

 Ut och åkte båt. Det var roligt såklart. Hoppas det blir mycket båtande i sommar. Det är någonting med den där vinden i ansiktet, det flygande håret, de salta stänken. En total frihetskänsla. Fridfullhet att titta på villor och små sneda bastubyggnader som är utströdda på klippor och stränder.

Min broidi fyllde år, vilket såklart firades med kaffe och jordgubbstårta. Och presanger naturligtvis.

Sedan badade vi bastu, först pojkarna och sist vi flickor. De bästa löylynä får man ju när man går sist i bastun, efter att andra har badat och kastat bad innan en. Bastun är genomfuktig och har en jämn, mild temperatur. Inga vassa toppar, bara skönt. Helt ljuvligt.

Och när vi traskade upp från bastun stod far själv vid rökugnen och arbetade med sikarna som var kvällens middag. Så goda! Mjälla, möra, smälte på tungan. Herredumilde vilken delikatess.

Och det var alltså efter allt detta njutande jag nöjd och glad åkte hem till stan, tog en vinflaska under armen och drog till Halkokari med flickorna. Resten vet ni ju.

Idag har jag med mina futtiga två timmars sömntimmar varit lite tam. Men ingen vits att ligga och tycka synd om sig själv, så jag cyklade till gymmet för ett sedvanligt pumppipass, via butiken och sedan hem där jag möttes av Lillebror och Svägerskan som kom på en sista visit innan tåget gick. Och sedan dess har jag mest tagit det ganska lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar