måndag 13 februari 2012

Slut på veckan

Jahaja, så var det söndag. Som variation till igår, exempelvis. Gårdagen gick ut på att sköta lite ärenden på stan, peta lite på ett par svarta pumps och konstatera att "jag skulle nog behöva ett par svarta pumps", men inte riktigt komma mig för att köpa dem ändå. Egentligen borde man ha slagit till, eftersom just svarta pumps hör till de där smarta sakerna man verkligen ska investera i. De är hur användbara som helst. Säg mig ett tillfälle då svarta pumps är fel? (I potatisland och vid snöskottning räknas inte). Känner jag mig rätt kommer jag snart att återvända till butiken och köpa dem. 

Kvällen tillbringades på kaffe i Jakobstad (!), där bland annat cylinderhattar, bänkpress och hemmasydda förkläden diskuterades. Någonting ska man ju prata om.
Idag ringde en kaveri så lämpligt framåt eftermiddagen, och vi gick ut på en promenad. Skönt väder, plogade vägar och på alla sätt en bra idé. Det enda minuset var att mina skor verkar ha givit upp. Mina löpardojor som har tjänat mig intill perfektion har nu slitits ut i hälpartiet så att högerskon nu började skava som själva fan. Vilket jag märkte någonstans i närheten av Kyrkbacken, då vi ännu hade kanske en och en halv timmes väg hem. Men med trevligt sällskap glömmer man skoskav och andra petitesser. Först hemma, när jag sparkade av mig skorna, uppenbarade sig en blåsa i storleken av en tvåeurosslant på höger häl. 

Irriterande! Inte så mycket för skavet, det står väl en hårding som jag ut med. Men för att jag nu måste köpa nya pjuck, om jag har tänkt springa någonting inom den närmaste framtiden. Och det tänkte jag. Har varken tid eller lust att börja leta löparskor nu. Hellre köper jag annat. Pumps, till exempel. Kanske man kunde lära sig springa i sådana, förresten?

Ikväll ringde min bror och frågade vad jag gör. Det betyder att man ska koka kaffe. Och det gjorde jag såklart!

2 kommentarer:

  1. Ja brukar å få toko samtalen åv min bror. Ti e bäst! :) //glassmaskinen

    SvaraRadera
  2. Jepp, tå ere bara ti veiv igång kaffikookarn :) Å ja veivar noo igång an åt te å, når som helst!

    SvaraRadera