måndag 6 februari 2012

17


Kunde inte sova inatt. Inte. Jag slumrade bara till då och då, tror att det maximala var 45 minuters sömn här och där, i övrigt låg jag vaken och sprattlade som någon slags insjöfisk. Slumrade, vaknade, halvsov, vaknade igen. I evighet, amen.

Som Dolly Parton uttryckte sig så fick jag ta och pour myself a cup of ambition på jobbet, och dagen har gått riktigt bra ändå. Som bekant så påverkas jag rätt lite av sömnbrist. Även om det känns jävligt onödigt när man ligger där och stirrar i taket. Eller, vem lurar jag... särskilt länge stirrar jag inte i taket, jag börjar rätt snabbt stirra på laptopen som alltid finns intill sängen. Så tålmodig är jag inte att jag i lugn och ro börjar ligga och invänta sömnen. Man får ju tråkigt. 

Och ja. Säkert skulle sömnspecialister hylla mitt sätt att bota sömnbrist om de visste hur jag gör. "Om ni inte kan sova - se då genast till att stirra på en flimrande skärm så länge som möjligt! Surfa helst in på sidor med våldsamt, gripande eller stimulerande innehåll! Då hittar ni sömnen bäst!". Vad kan man. Så ofta som jag vakar på nätterna så måste jag ju ha någonting att göra.

Idag är det svinkallt i lägenheten. 17 grader, för att vara exakt. Kan kanske ha något med den snabba temperaturväxlingen ute att göra. Det gick bokstavligen från -20 till -3 på någon timme igår, vet inte hur fjärrvärmen påverkas av sådant. Och så blåser det ju en hård vind också, vilket tar hårt på de här gamla neristadshusen. 


Drog på mig ylletröjan när jag kom hem. Det här exemplaret torde härstamma från 70-talet, om jag inte är felinformerad. Jag har själv dykt efter den i en roskis! Dock är historien inte så hardcore som man skulle vilja tro. För några år sedan noterade jag att en stickad ylleärm stack upp ur "tunnan-med-kläder-som-ska-föras-till-klädinsamlingen" som finns i garaget vid Nyströms. Dit man lägger uttjänta kläder, som sedan fraktas till någon avstjälpningsplats eller bränns upp. Och jag bongade genast den fina sjuttiotalströjan som var retro på alla sätt och vis. Jag gillar ju saker med fiilis i.

Nu ska jag koka ihop lite matlådor, om temperaturen i huset skulle stiga lite på det viset. Får väl hålla ugnsluckan öppen så mycket som möjligt. Brr!

3 kommentarer:

  1. Nu blir ja säkert föklara "steigälin" en gång för alla men åt fösta reaktioner kan man inget göra, "he komber va e komber"...

    Första reaktionen/associationen fö en me fotografiskt minne vi åsynen av bilden bleiv U. Thurman i Pulp Fiction...snacka om retrofiilis...:S

    http://4.bp.blogspot.com/-ia2El824Gy8/TuPKsX-3QKI/AAAAAAAAAmM/oBGPVPWCNeE/s320/uma-milkshake-pulp-fiction.jpg

    (minus cigaretten tå, eventuellt nikotin i annan föpackning maskeras effektivt åv bildens ljussättning...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Umis Thurmis - int så illa:) Sjölv associera ja främst till

      http://www.nurk.fi/images/sinus2.jpg

      Främst me tanke på bläsen, tå :D

      Radera
    2. Bläs...ha nästan lyckats glöm va he betyder men visst...ögona däremot boodi vara meir på siidona i så fall även om blicken siir typ lika snäll ut som hos de fyrbenta...;) Självkritiken e hård...

      Radera