onsdag 15 februari 2012

Mildare

Ajaj så skönt att det äntligen har slutat att vara så idiotkallt ute. Ikväll var jag ute och sprang i typ fem minusgrader. Känslan av att få ha sina vanliga, tunnare löparkläder, att inte förfrysa ansiktet, att andas friskt syre istället för att dra in iskall luft som ilar i luftrören. Att få ha Buff:en som ett vanligt pannband istället för som rånarluva. Dessutom blåste det nästan inte alls. Riktigt perfa.


Bland annat här sprang jag. Fast nu såg det inte riktigt ut sådär, som det gjorde en lördagsmorgon i somras. Det var lite kallare, lite mera snö och lite mörkare.

På hemvägen stod en Musta-Maija parkerad strax intill dörren till en pizzeria. Tänkte redan att jag skulle få bevittna någon spännande upplösning på ett rån eller något. Men nej. När jag passerade bilen kom två poliser uttraskande med varsin pizzakartong i famnen. Den ene stannade, böjde sig fram och tryckte sniffande näsan mot kartongen (hungrig polis, tydligen). Jag kom tyst tassande i snön, så konstapeln märkte mig inte förrän jag var alldeles intill. Han mötte min blick, såg generad ut och tog genast bort näsan från pizzalådan. Hehe.

Till sist en stillsam fråga: vart tar dagarna vägen riktigt? Imorgon är det tydligen torsdag. Hoppsan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar