fredag 3 februari 2012

Jeltsin här, hej

Sprang via butiken tvärs över gatan på lunchen idag. Egentligen hade det suttit bra med någonting varmare och mustigare en iskall dag som denna, men det kunde inte hjälpas. Alltså blev det en tonfisksallad ur kyldisken. Inte för det, tonfisksallad är smarrigt. Men lite kallt när man redan är nedkyld ner i själen.

I butiken blev jag plötsligt trött på att frysa, så jag slog till och handlade en pälsmössa. Ludiskuffare. En riktigt lurvig, präktig sak, med öronlappar och skinnremmar. Tänkte i och med det säga ett högt FUCK YOU åt kölden. Försök ta dig igenom den här pälsmössan!

Det var den lunchhandlingen, tonfisksallad och mössa. Som jag plockade upp på bandet vid kassan. Ställde mig för att betala. Bruden i kassan läste av koden för salladen, tog mössan och höll upp den med orden: "Onks tää sun oma myssy?".

"Jomen såklart är det min egen mössa. Som jag tog av mig och la på varubandet. Fin va? Tänkte att du ville titta på den. Dessutom är det kul att låta saker åka löpande band. Ibland brukar jag ta av mig en sko och låta den åka igenom kassan på bandet!".

Sa jag inte. Men det var bra frestande. Jag sa bara sakligt att nej, det är inte min egen mössa. Ännu. Men snart.

4 kommentarer:

  1. Ere laga åv hundstjinni? ;) Isåfall stöder jag e totally!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja veit int? I så fall naslags sträävhååroan ras, kanski tax? Elder en gråhund..?

      Radera
  2. :) Det är inte alltid lätt att vara kassörska, för det händer jätteofta att kunder lägger upp sina egna tillhörigheter på kassabandet. Just mössor, vantar och skitiga handelsväskor. Skor hör däremot till ovanligheterna. Kan inte minnas att det hänt mig en enda gång, och då har jag vart med i svängen rätt länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har antagligen rätt. Förundrar mig alltid över de där konstiga - men säkert mycket nödvändiga - skyltarna som ofta finns vid kassan. Typ "lägg inte mynt på bandet!" och sådant. VEM skulle rada ut mynt på bandet, jag fattar inte hur man skulle komma på något sådant?! Tydligen någon, eftersom skylten behövs... :)

      Radera