lördag 19 februari 2011

Skrivaskrivaskriva

En synnerligen intensiv arbetsvecka är till ända. Jag har jobbat som vanligt och utöver det alltså suttit och skrivit sent på kvällarna. I torsdags var det deadline för praktikredogörelsen, och jag hann banka huvudet i tangenbordet rätt många gånger under processens lopp. Det börjar liksom smaka trä efter en stund, och så måste man ändå fortsätta klyva hårstrån och analysera sönder saker. Intressant sådär helhetsmässigt sett, men gudars så man blir knäpp på det till sist.

På onsdag kväll konstaterade jag att det bara var att skriva klart nu då. Satt sent och plitade och skrev och drack kaffe. Ganska mysigt egentligen, liksom en liten uppesittarkväll för mig själv. Ingen direkt stress heller, men jag var beredd på att sitta sent vid datorn. Där kring klockan 04 stängde jag ögonen för natten och hann sova gott och väl tre timmar innan jag klev upp igen. Så var det jobb som vanligt.

Klockan fyra stämplade jag ut och fortsatte skriva på kontoret. Egentligen var ju rapporten klar, jag skulle bara skriva ihop referenslistan och plocka ut bilagorna. Men se där, jag hittade på "en grej till" som jag ville ha med hela tiden, och satt i själva verket kvar till strax före klockan tio. Efter fjorton timmar på sjukhuset. Men nu var rapporten klar och inlämnad. Före deadline.

Sedan hem. Skulle vilja skriva att jag kände mig tio kilo lättare med en inlämnad rapport, men egentligen var jag rätt yr och trött. Kändes mera som en tjock farbror satt på mitt huvud och liksom tryckte ihop det.

Fredagen var lite av en rapportkrapuladag. Dessutom hade jag ett möte på jobbet som drog ut på tiden, så det blev lite senare än vanligt. När jag kom hem gjorde jag en Maja 2.0, alltså en fullständig kroppsuttömning genom att toppa dagen med en löplänk. Bytte om och byltade på mig mycket kläder, för kölden knäppte i knutarna, och sedan tog jag en lugn runda längs stadssundet. Riktigt terapeutiskt var det, grymt avslappnande. Jag har alltså - och den här gången riktigt på riktigt - inte haft tid att blogga de senaste dagarna. Jag har haft ett milt sagt späckat schema.

Som ni kanske märker.
Så är mitt språk ganska korthugget.
För efter att ha skrivit intensivt.
Den senaste tiden.
Så orkar jag liksom inte.
Riktigt formulera mig i text.
Jag orkar inte ens.
Försöka vara rolig.
Punkt.

3 kommentarer:

  1. alltjämt lika roligt ti rååk di :)

    SvaraRadera
  2. YEY! *öppnar en champagneflasko* Gratulationer! :D I salute you!

    SvaraRadera
  3. Miika >> Detsamma! Å erbjudandet ti koma å häls åpåå finns kvar:)

    Emma >> Tack! He e alltjämt na alkoholrelaterat i dömhe kommentaren din...:D Kanksi vi borde dra en redian fyllo ilaag, ere he du fösöker säj? I så fall e ja noo mee!;)

    SvaraRadera