torsdag 2 december 2010

Soffsurfing

Dygnet har för få timmar, som sagt. Inatt hann jag inte ens i säng innan det var dags att gå till jobbet. Innan min bloggläsande mor lägger kaffet i halsen över att jag inte sover tillräckligt, ska jag tillägga att även om jag aldrig gick till sängs igårkväll så sov jag ändå. På soffan. Som en liten bebis. Nedbäddad under täcket. Världens skönaste soffa!

Min första reaktion när jag vaknade på soffan klockan sex imorse var "Neeej! Jag missade en natt". Men när jag klev upp och gjorde mig iordning för arbetsdagen lättade besvikelsen. Det gick ju riktigt bra att slagga på couchen. Även om man eventuellt känner sig lite patetisk. Det är ju som att bli sur på sig själv och skicka sig själv för att sova på soffan. Det är ju sådant man ska göra med odrägliga karlar. Som till exempel har mage att tycka fel, eller att inte hålla med om exakt allt man säger. Då blir man soffskickad. På det sättet är det hemskt praktiskt att vara kvinna. Man har liksom den makten i sina händer.

Synd bara att jag hade bäddat ner mig med kudde och täcke igårkväll, annars hade jag haft en färdigbäddad säng på morgonen och därmed sparat någon minut. Tidseffektivitet, ni vet.

2 kommentarer:

  1. ja sysslar lite med samma sak... men som du skriver, det känns som om man missat en natt när man vaknar upp på soffan :) /Nina

    SvaraRadera
  2. Exakt. Man går liksom MISTE om bästa stunden på dan... att borra ner sig i sängen med kuddar och täcke och bara slappa tills man somnar. Snuvad på konfekten:-/

    SvaraRadera