tisdag 28 december 2010

Julen 2010


Julen i år firades traditionsenligt i Öjan med familjen Kronqvist. Hämtades framåt eftermiddagen från ett vackert Neristan och åkte ut till ett lika fint men smällkallt Öja.


Som vanligt var det avslappnad stämning på Nyströmsbackan. Alla är nöjda med lite tända ljus, mat av finporslinet och lillebror är nöjd i vilket fall som helst, sålänge han får vitsås. Vitsås är lillebrors kryptonit. Han blir alldeles knäsvag av lycka varje julafton, emedan det vid detta tillfälle vankas denna delikatess.


I år liksom alla år hade pappa en smärre julgranskris. I egenskap av yrkesutövare inom skogsbranschen har han enorma komplex gällande julgranen. I år utbrast han sorgset "Ja-a. Det här är nog den fulaste gran vi har haft hittills..." när han släpade in trädet. Det brukar han tycka i snitt varje år. Själv anser jag att granen ser rätt normal ut. Lite mindre och glesare än vi brukar ha, men en helt klart en fullvärdig julgran.

Julmat, julkaffe, och så är det bara att luta sig tillbaka med en konjak. Så ser familjen Kronqvists jul ut. Bröderna återvänder från sina julgubbeuppdrag, och så delar vi ut julklapparna. Jag fick liksom tidigare år enastående presanger. Precis det jag hade önskat mig.

Eller vad tycker ni?

1 kommentar: