torsdag 24 mars 2011

Ojsan, HOPPSAN då!

Igår missade jag visst Teh Internetz totalt. Jag var nämligen mycket upptagen med att sova. Jag har sovit mycket mer än klockan runt, för er som är intresserade. Och det är ganska beundransvärt med tanke på att jag kom hem vid halv fem på eftermiddagen och börjar jobba vid åtta på morgonen.

Då har jag naturligtvis varit alldeles väldigt pigg idag, kan man tänka. Not. Tvärtom var det ganska segt att ta sig upp i morse. Hm. Jag han tydligen bli van med min dvala, och kunde ha fortsatt ett tag till. Vad sägs om att krypa ihop som en igelkott under en lövhög på hösten och vakna när solen värmer ens nos i maj? Så ska jag nog göra nästa år.

Idag har vi haft premiär på jobbet, den allra första videofluorografin på Mellersta Österbottens Centralsjukhus. VFG är alltså en avancerad sväljningsundersökning som är helt sjukt siisti. Man sitter och käkar kontrastmedel med påslagen röntgenapparatur och ser hur sväljningen och transporten ner i magsäcken lyckas. Bilden på monitorn är häftig, det ser ut som ett skelett som äter någon form av svart mat. Kommer att bli en mycket användbar metod för att utreda sväljningsproblematik, och jag hoppas jag får vara med flera gånger.

Tror att jag skippar dagens efter-jobbet-tupplur. Känns som om jag har vilat tillräckligt det senaste dygnet. Eh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar