fredag 4 mars 2011

Fredagshandel

Fredagshandlade lite idag. Delvis för att lite sadistiskt njuta av att få gå alldeles ensam, med arbetsveckan på stickan och njuta av den alldeles nypåbörjade helgen i lugn och ro genom att plocka ner lite god mat i min lilla korg. Samtidigt som andra baxade övertrötta, gallskrikande ungar genom köpcentret. I sådana stunder känner man sig ganska privilegierad.

När jag var klar med handlandet, som bestod av två burkar pesto (måste alltid åka till Cittari och bunkra upp med pesto, eftersom det är den enda butiken där min favoritpesto finns), och av någon anledning satans massor av kryddor, eftersom jag råkade gå lite crazy på ört- och kryddavdelningen, gick jag en alkosväng. Råkade nämligen hälla i mig hela mitt alkoholförråd förra lördagen, och tanken på att det inte finns sprit i mitt hem gör mig ångestfylld.

Okejokej, se oli vitsi. Mitt alkoholförråd tog visserligen slut i helgen, men det berodde främst på att det var ett synnerligen klent sådant. Och jag köpte nu främst en vinflaska för att sådant är trevligt att ha hemma. Bra ti ha - stziit ti vara utan, som det heter, inte för några andra orsaker.

Hur som helst så ställde jag mig i kassakön, betalade och höll som bäst på att knappa in min pinkod i apparaten när damen framför mig helt sonika tog min vinflaska och stoppade ner den i sin väska. Jag påpekade snabbt att den var min, varpå kvinnan blev lite generad. Sedan tog jag flaskan under armen, visade upp en förfärad min och utbrast teatraliskt "Ei, herrajumala!". Det stod några karar i kön bakom mig, och de skrattade högt allihopa, någon kommenterade någonting om tilltaget.

På så sätt kan man ha ett litet humoristiskt, familjärt ögonblick i Alko en fredagskväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar