fredag 17 juli 2009

Tillbaka till svarven

Jag har nyss haft två lediga dagar. Efter varandra. På raken. Otroligt hur lång en sådan ledighet känns när man inte är van. Samtidigt känns den kort, på sitt sätt. Vi på jobbet har pratat om att det alltid borde vara två lediga dagar efter varandra. Varje vecka. För de där måndag och onsdag- eller tisdag och fredag-ledigheterna känns så snöpliga. Har man två lediga dagar (alltså i princip som varje helg för vanligt folk) hinner man på ett helt annat sätt. Tänk fredag kväll när man har helgen framför sig. Lördagen sover man länge, myser i soffan, kanske slappar på stan eller någonting. Lördag kväll får man kanske bada bastu, gå ut på krogen, grilla eller sitta längelänge och dricka vin eller se på film. Söndagen är ännu en lång, ledig dag då man kan dra ut i skogen eller sticka ut och cykla eller ta söndagskaffe hos någon. Jag drömmer...


Men på två dagar hinner man en del. Jag har legat och läst på standen. Simmat. Handlat en topp på rea. Avnjutit Bryggankaffe med L, varit till massören, varit på glass/öl/kaffe till Strandis i Larsmo, plockat blommor längs en skogsväg, åkt rullskridsko, grillat och lite annat smått och gott.

Idag inledde jag dagen med en tur på rullskridskor runt Kokkola. En dusch och en kaffekopp senare är jag laddad att återvända till jobbet. Jobb hela helgen sedan. Adjö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar