söndag 5 juli 2009

Första helgen i juli

Igår åkte vi en sväng ut till skären och bada sig bastu. Njöt av en kall öl på laven och jag hoppade spritt naken i sjön två gånger och simmade. Sedan var det att tvätta hår på gammaldags vis, i tvättfat med kallt och varmt regnvatten blandat till lämplig temperatur. Man borde alltid ha en öl inom räckhåll att smutta på när man tvättar håret. Det passar utmärkt ihop!


Mor virkade vidare på det som i våras skulle bli en sommarsjal åt mig. Kan hända att det blir en sjal till sommaren 2010. Eller 2012?


Vi åt laxrullar. Helt superbt. Innehåller bland annat gravad lax och hjortronsylt. Jättegott:)


Idag har jag varit en sväng till Tärjä. Länge sedan sist. Vi skulle posta ett brev, och glömde att göra det första gången "i byijin". Sedan skulle vi göra det i stan, som vi skulle besöka för att tanka. På Yxpilarääton tillbaka från stan kom vi på att vi varken hade tankat eller postat det viktiga brevet. Vände tillbaka och tankade, och körde återigen mot Öja. På gården när vi skulle kliva ur bilen kom vi på att brevet fortfarande var opostat.


Körde blixtsnabbt till bybutiken för att posta fanskapet innan det skulle glömmas ännu en gång. Nu ligger brevet i säkert förvar i lådan, för jag la själv dit det. Samtidigt som jag utförde akrobatiska övningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar