onsdag 29 juli 2009

Jobb, villakaffe och bastubad

Det var i stort sett gårdagen det. Först jobb till klockan tre, sedan hem och ta en powernap. Sedan ut till villan för att dricka kaffe eftersom pappa fyllde år, och samtidigt käka kvällsmat i form av grillade biffar med tillbehör.

Efter grillandet badade vi bastu och hoppade i sjön ett par omgångar. Tvättade hår i tvättfat och satt sedan och torkade på farstubron.


Mika fiskade med en åttaårings entusiasm, så man fick komma och säga till att kaffet var färdigt upprepade gånger innan han kunde slita sig från metspöt. Och tammefan, vi har metat då och då (inte särskilt ofta, men ibland) i tjugo års tid på den där bryggändan och aldrig fått napp. Det enda som har hänt är att spiggarna sakta men säkert äter upp masken och lämnar en tom krok. Mika drog på en kort stund upp två små mörtar och en pytteabborre. Hmpf.

Sven fick firre till kvällsmat. Färsk fisk som sprattlade fast han kommit nästan halvvägs i ätandet. Ganska osmakligt egentligen. Men Sven tyckte mest mums.

1 kommentar:

  1. Minns du tå vi bada bastu vi villan er förr? San direkt i sjön. Eina gango hitta vi ju ade dö säln tide utafyri villo er. He va i skick. Ja sku vila bada bastu me te nan gang i somar ännu. Ta na öl (eldä cider men hu ocoolt låter int he?!) o ha e mysit. Va säjr du?

    SvaraRadera