söndag 26 juli 2009

Dop på programmet

Igår hann jag ta en powernap (jag tror att jag hann somna en minut) efter jobbet innan det var dags för nästa programpunkt - dop i Mjosund. Emmas lilla O skulle få vatten skvätt på skulten och tillbringa dagen i klänning. Med största sannolikhet var detta det enda festtillfälle han får tillbringa i böljande klänning. Om han inte har någonting viktigt att berätta om sin läggning för sin mamma och pappa i framtiden, vill säga.

Tyvärr var vädret inte det bästa. Det regnade kaatamalla, och jag och Mika skyddade oss medelst paraply enligt bästa förmåga mellan ytterdörr, bil och ytterdörr igen. Men dopet gick fint. O skötte sig exemplariskt, och alla fick höra den lille herrns fullständiga namn för första gången.


Jag fick även utföra den skojiga sysslan Hålla Bebis i Famnen en lång stund. Sådant gillar jag, och jag skötte honom enligt bästa förmåga. Matade in ljuddämparnappen när den spottades ut, guppade lite upp och ner och pajade pyttefötter. Jag har hört att bebisar tycker om att man sjunger, så jag valde att tolka Greenday, vilket han verkade uppskatta. Åtminstone somnade han flera gånger just då. Till sist åt vi en flaska mjölk och så sa vi hejdå.

1 kommentar:

  1. den där bebben passar som hand i hanske i din famn. *vink, vink*

    SvaraRadera