fredag 24 juli 2009

Kvinnans Ädlaste Prydnad

Igår jobbade jag morgonskift, och åkte därefter raka spåret till frissan. Mission: få någon fason på det som borde vara Kvinnans Ädlaste Prydnad, alltså håret. På mig har Kvinnans Ädlaste Prydnad sett ut som ett skunkbo på senaste tiden. Nånej, inte skunkbo, men synnerligen intetsägande. Vi snackar långa fjun som hänger rakt ner.


Jag togs väl omhand av frisör H. Bland annat fick bläddra i tidningar, läsa det senaste om såväl Paris Hilton i Se&Hör som kronprinsessan Victoria i Svensk Damtidning. Bäst av allt var ändå Kalle Anka. När H frågade hur jag ville ha luggen höjde jag bara hyssjande ett finger i luften och bad henne vänta så att jag fick läsa färdigt den serie jag höll på med. Jag måste ju se om Musse lyckades vinna en nalle åt Mimmi på tivolit...

På kvällen tog jag en bra löprunda och lyckades med nöd och näppe missa två älgar. På två olika ställen under rundan brakade det till intill stigen och någonting travade iväg, och inte fast jag spanade allt jag kunde fick jag se skymten av vad det var. Men om det inte var älgar kan jag säga att det var förbannat stora ekorrar. En igenlkott bongade jag dock. Han satt i vägrenen och smaskade på någonting och såg upptagen ut.

Idag har det varit en varm dag. 25-26 grader, men mulet. Dock har jag spenderat mesta delen av dagen i bastun på jobbet, eftersom jag var saunapelle idag. En hel arbetsdag i bastun tar på krafterna, kan jag meddela. Men idag har det gått jättebra, badarna har varit så goa och glada så det har varit en fröjd. En svettig fröjd. Dock var jag ganska seg när jag började skura bastun vid arbetsdagens slut, den sista uppgiften man har som bastumästare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar