onsdag 23 juli 2008

Så l-ö-j-l-i-g-t!


Aj. Aj. Aj. Igår morse vaknade jag med en konstig, lite snorig känsla, och under dagen började det svida mera och mera i halsen. Inatt har jag knappt sovit alls, eftersom jag frös och hade ont i halsen. Och det är juli! Jag blir för det första inte förkyld, jag sysslar inte med sådana töntigheter. För det andra kan man för fan inte bli förkyld i juli, det är ju sommar! Eländes elände och världsrekord i töntighet.

Efter en ganska fullspäckad dag på jobbet styrde jag raka spåret hem och lade mig i en solstol och tänkte slappa lite. Men rastlös som jag är spratt jag upp tillbaka och tänkte klippa lite gräs av någon anledning. Nu är problemet bara det att jag inte gillar att påbörja utan att avsluta, och att gräsmattan - eller gräsmattorna här på gårdsplanen - är gigantisk. Och vi har en liten knattrande gul sak att klippa med. Samt att gräset inte har blivit klippt en enda gång ännu sommaren 2008. Jo, jag är allvarlig. Det var alltså fråga om en äng.

Jag knatade på med gräsklipparen med musik i lurarna. En timme. En till. En till. Till sist började jag se slutet på projektet, och då var det för sent att ge upp. Följaktligen klippte jag hela fanskapet i en fart. Förutom en kortare paus när bensinen tog slut:) Då var klockan nio på kvällen, och jag hade hållit på bra mycket längre än jag tänkt.

Nu har jag ömma handflator, trött rygg och är allmänt slut. Sedan kan man ju fråga sig hur smart det var med denna maratonsession när jag nu är helt igenstockad i huvudet sedan tidigare. Känns som om jag har en stor kaktus nedtryckt i halsen. Aj.

Jag som nyss spenderat 12-13 timmar i dynget antingen på eller på väg till eller från jobb, och alltså inte haft möjlighet att vara ute och springa, rullskida, lyfta skrot eller någonting i den stilen hade sett fram emot lite välbehövlig träning nu när simskolan är över och jag bara jobbar ett skift per dag. Så går man och drar på sig baciller och blir halvdäckad direkt efter. Typiskt! Och jag som är inne i en fet-period. Inte alls bra att sitta här och känna sig som en otäck säck. Jag vill ut och springa, ju!

3 kommentarer:

  1. Man KAN tydligen bli sjuk i juli! själv har jag har jag dragits med feber flera dagar, men blrjar äntligen känna mig som en människa igen. Oerhört frustrerande då det gör en trött och seg, inte "kan" (bör!!!) träna och dessutom har det varit ljuvligt väder här som man definitivt inte kan njuta av i feberyra. Hoppas du fått en ytterst lindrig variant!!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. ja jag blev också sjuk i juli ett dygn före dig.. jag hade feber och snuva och sedan fick jag lite hosta också.. och när har jag haft feber senast före det? Inte på många år skulle jag tro :)

    SvaraRadera