onsdag 16 juli 2008

Ledig idag


Bara ett jobb alltså;) Simskolan rullar på, och vi träffas varje morgon under lika gråa skyar. Imorse regnade det såpass duktigt när jag traskade efter tidningen, att jag fick utrusta mig med regnrock och uppfälld huva. På stranden kurade vi ihop oss under tak den första haltimmen, men sedan slutade det strila. Duggade lite dock.

Och vad händer klockan kvart över tolv? Jo solen börjar steka på sitt allra försmädligaste sätt! Det blev plötsligt sommar, när strandvistelsen var över. Det är så fel!

Jag, Emma och lilla Isabella packade in oss i bilen och styrde mot stan. Jag hade tänkt kolla runt på lite loppisar, om man skulle hitta lite grejer jag söker till min nya lägenhet. Hade varit perfekt att göra det på en ledig, regnig eftermiddag. Nu hann jag nästan ångra mig, när det blev så skönt väder. Men det var ändå mysigt att ha sällskap med sig, och det blev bara en liten runda under vilken jag hur som helst inte hittade någonting.

Lilla Bella - Emmas dotter och min fadderflicka - uppförde sig exemplariskt. Var tryggt fastspänd på mammas mage och tittade nyfiket på alla små saker på loppisborden. Bara en gång blev hon lite väl nyfiken och började möblera om bland lite kaffekoppar med sin knubbiga hand. Klirr, klirr lät det, innan mamma snabbt tog ett steg bakåt:)

Det är konstigt hur ömtåligt någon annans barn känns! Jag hade inte tänkt på det innan, men när Bella satt i bilstolen och jag skulle köra iväg, kändes det plötsligt som ett väldigt stort ansvar. Visst, det är min mammas bil, vilket jag har i bakhuvudet när jag fickparkerar, backar, kör i stan och sådär överlag. Det är alltid mera känsligt att använda andras saker, ifall de skulle gå sönder. När man dessutom har en annans bebis i bilen - då håller i alla fall jag hårdare i ratten. Men det gick bra, jag körde försiktigt och Bella var nöjd i sin bilstol:)

På grund av mina fullspäckade dagar, då jag åker hemifrån efter åtta på morgonen och kommer tillbaka runt halv tio, har jag inte haft tid att vara ute och springa, skida, åka skridsko och annat jag gärna gör lika ofta. Ikväll drog jag i alla fall ut i den varma solen och sprang en liten runda. Det gäller att hålla igång:) Skönt att springa när det är så här fint väder dessutom.

Snart blir det kaffe på Bryggan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar