onsdag 4 december 2013

Tvångstankar kring Internet

1. Om man har lagat mat/kokat kaffe/något liknande och samtidigt ska titta på ett youtubeklipp eller ett webbtv-program är det viktigt att man inte börjar äta eller dricka innan klippet har rullat igång. Reklam gills inte, då måste man vänta tills den är slut och programmet börjar. Till exempel Kanal 5 och Tv3:s webbprogram kan ha ett par minuters reklam innan programmet börjar. Då blir maten kall, men det kan inte hjälpas.

2. Om man loggar in på Facebook och har fått ett privat meddelande är det viktigt att man först scrollar igenom hela newsfeeden tills jag har sett allt nytt. Först sedan får jag öppna meddelandet. Och då måste jag scrolla upp hela vägen, för man får inte öppna meddelanden om inte fönstret är uppscrollat snyggt och prydligt.

3. När jag går igenom länkarna till mina favoritbloggar i högerspalten på Majas Hus gäller regeln "nerifrån upp". Jag måste börja med första olästa bloggen räknat nerifrån. Undantaget är om jag på rubriken kan avgöra om något blogginlägg är särskilt ointressant eller intressant. Då gäller regeln "tråkigast först", alltså man måste spara det inlägget som ger sken av att vara mest spännande till sist.

Sitter och kurar under en filt i soffan med ett jättestop kaffe i handen. Ska tina upp lite och pusta ut efter arbetsdagen innan jag drar ut och krigar i mörkret och kylan igen. Onsdagsträning, ach ja!

2 kommentarer: