söndag 22 december 2013

Dan före dan före dan

Firade att jullovet hade börjat igår. Det gjorde vi med vin (no shit...) i Halkokari. Vin och prat och bastu för pojkarna. Vi flickor koncentrerade oss desto mer på vinet :)

Det blev till och med Öja-snaps innan vi drog vidare. Min kusin frågade nyfiket vad den där berömda Öja-snapsen var för någonting, alltså vad den innehöll. Det ska jag berätta: en Öja-snaps innehåller brännvin. Vilken sort är oviktigt, grejen är att det ska vara sprit. Sedan håller alla i sällskapet (öjbor då främst, för det är vi som sysslar med detta) ihop glasen i mitten och mässar taktfast: "ÖJA-ÖJA-ÖJA-ÖJA, SNAPS-SNAPS-SNAPS-SNAPS!". Det är en Öja-snaps.

Det blev såklart helkväll på Callejohansson för oss. Och i morse (okej idag) när jag och N precis hade vaknat och satt i soffan och försökte sluta gäspa huvudet ur led knackade det på dörren. Det var granleveransen som kom! Pappa hade igen hittat en så fin gran som levererades ända in i vardagsrummet med fot och allt.

Där står den, rackaren. Just lagom. Tror ni att pappa igen ursäktade sig med att "nå, den inte är riktigt perfekt...", som han gör varje år? Jajjamen. Men jag tycker att det är den perfekta lilla granen. Till storlek och form som i Bullerbyn, ni vet de där lite kortare, bredare, gammaldags granarna. Har bara hängt en ljusslinga i den ännu, och skulle egentligen inte vilja lägga någonting mer. Den är ju finast i sig sig själv, den där granen. Men någonting kanske det blir sen.

Sedan har jag dragit via gymmet och tränat och i samma veva till butiken och köpa ingredienser till Stora Julbaket som äger rum i detta nu. Sådant en söndag två dagar före jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar