lördag 25 januari 2014

"In my dreams" som Wig Wam skulle ha sagt

Förlåt på förhand, men nu ska jag syssla med den icke populära aktiviteten "berätta om en dröm". Häromnatten drömde jag nämligen om fisksoppa hela natten. Okej, inte hela natten, jag överdrev för komisk effekt. Men en lång och intensiv dröm om just denna rätt.

Har inte exakt koll på hur, var och varför, men drömmen gick ut på att jag skulle äta fisksoppa, men det lyckades aldrig. Jag kom aldrig fram till kastrullen, eller jag hade inte pengar att köpa för, eller så var soppan slut, eller hur det nu var. Som jag kämpade för den där soppan!

Till sist - och nu var jag verkligen på gränsen att svälta ihjäl - fick jag mig en tallrik soppa. Och nu hade jag plötsligt ingen sked! Vid detta tillfälle befann jag mig ute i skogen, där inga skedar fanns tillhanda. Men så plötsligt såg jag att det i skogsdungen intill låg ett daghem med massor av lekande barn på gården. Min slutledningsförmåga sa mig att där det finns ett dagis, där finns det också skedar.

Alltså klev jag in på dagisgården med min tallrik och gick fram till ett utemöblemang där det satt några dagistanter. Jag presenterade mig, men hann inte ens avsluta meningen innan den ena tanten hastigt hojtade att det inte får komma in några utomstående på den här gården, bara barnens föräldrar. Säkerhetsgrej, fattar du väl! Jag backade raskt ut genom grinden, fortfarande med fatet i händerna, försiktigt för att inte skvimpa ut soppan. Från andra sidan staketet framförde jag sedan mitt ärende och frågade om jag möjligtvis kunde få låna en sked till min fisksoppa. Och det gick bra.

Ja-a. Sådant kan man också drömma om på nätterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar