fredag 24 januari 2014

Att djävlas med konsumenten

Hittade i somras en så oerhört bra... eh, sådan där grej man applicerar i ansiktet som får hyn att se jämn ut. Underlagscreme? Vet inte ens vad det heter. Meikkivoide, ni vet. Som liksom blir till hudens egna färg, inte målar över med en annan nyans, för sådant ser oftast hemskt spacklat ut. Just den här produkten är lila till färgen, men när man duttar ut den över hyn blir den hudfärgad. Jag älskar den!

Nu höll den dessvärre på att ta slut, kom jag på när jag var i butiken, och plockade raskt åt mig en ny tub. För att vid nästa användning komma på att det inte alls var samma produkt. Den här var fetare, tjockare och vit till färgen. Och när jag höll tuberna intill varandra såg jag att det var fråga om olika saker.

Till vänster produkten jag skulle ha. Till höger produkten jag av misstag köpte. Nästan exakt likadana. Hur ska man veta vilken man ska ha om man inte tar med sig den tomma tuben som facit? Först nu när jag ser på bilden ser jag att det är fråga om CC- respektive BB-kräm. Jaha.

Och den där BB passar inte mig. Det blir fel nyans. I förrgår i Jakobstad var det någon som så vänligt sa att jag ser "så brun och fräsch ut", och det var såklart hemskt snällt sagt. Men jag ska inte se brun och fräsch ut i januari. Det betyder att jag har en sminkkaka i ansiktet. Och jag vill inte se ut som Oompa Loompa.

2 kommentarer:

  1. Yess, man är int ensam, tack för det!
    Nu brukar jag ju inte köpa foundation(?), om det faktiskt heter så så vet jag inte vad man skall dra för slutsatser av det faktum att jag i så fall visste det, men väl schampo. Har dock ett antal burkar balsam av samma märke och serie på hyllan, köpta i farten som schampo, suck! Ifall du använder balsam kan jag bidra med försenad födelsedagspresent...

    SvaraRadera
  2. Man tycker ju att man exempelvis skulle kunna tänka igenom saken lite bättre för att man ska se vad man köper. Vad gäller schampo och balsam gillar jag dealen med att man har öppningen neråt på balsamflaskor och uppåt på schampoflaskorna. Oftast. Men inte heller där kan man alltid vara säker :)

    SvaraRadera