fredag 5 augusti 2011

Trädgårdschill i kortväxt sällskap

Drog till Öja igår på eftermiddagen för att hälsa på E med familj, min söta fadderflicka B och hennes lillebror. Där sprang de omkring i gräset, gungade, petade med pinnar och lekte med en vattenslang. Som sig bör när det är sommar och man är liten.

Själv roade vi oss på vuxet vis, genom att sitta på terrassen och dricka kaffe samt diskutera ditt och datt. Eftersom familjen hade varit till Sverige på semestern frågade jag om lilla B visste vad man gör när man fikar. "Mm-m", nickade B, och formade ena handen till ett rör som hon satte framför höger öga. Nästan rätt, sånär som på en bokstav. Jag frågade hur man gör när man fikar, och hon visade hur man gör när man kikar.

Vid ett tillfälle gick mamma E in en stund, varpå B satte sig intill tant Maja, och så hade vi girl-talk på tumanhand en stund över en eskimopinne. Synnerligen trevligt, och jag förstod det mesta som sas;)

Sedan la sig tant Maja i hängmattan en stund. Tre sekunder senare låg också lilla B i hängmattan. Och ytterligare åtta sekunder senare kravlade lillebror sig upp. Sedan gungade vi alla tre. När lillebror fick leidon och krånglade sig ner på gräset igen fortsatte lilla B och jag att chilla i mattan. Lilla B konstaterade att tant Maja hade fina skor. Man tackar. Sedan drog vi ihop hängmattan till en kokong, och fnittrade en stund. Jag nämnde att hängmattan ser ut som en korv, vilket fick lilla B att lyckligt tjuta KORV! KORV! flera gånger så det ekade i grannskapet.

När jag skulle åka hem ville lilla B först komma och titta på min bil (jag menar, vem skulle nu inte vilja det?). Hon sa hejdå och tyckte jag skulle komma tillbaka imorgon. Sedan vinkade hon från farstubron ääända tills jag svängde ut på vägen. Vilket ypperligt bemötande av gäster den flickan har!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar