fredag 19 augusti 2011

Jeppjepp

Fredag kväll och arbetsveckan på stickan. En annan som hade fredagen på stickan var gubben som tydligen hade faceplantat från klockstapeln utanför Citymarket. Han låg i en synnerligen obekväm ställning och var märkbart blågrå i ansiktet, och ambulansen kom just framglidande. Antagligen har han också en ansträngande vecka bakom sig. På ett helt annat sätt än min, men likväl påfrestande.

Det regnade märkligt när jag cyklade hem. Småsmåsmå droppar, nästan som att cykla genom en snökanon (i plusgrader då, så att vattenmolnet inte fryser). Dyngblöt blev jag hur som helst. Kanske därför jag somnade när jag efter hemkomsten iklädde mig mjukisbrallor och surfade på sängen en stund.

Var ute och sprang en sväng ikväll. Nu regnade det inte mera, men doftade friskt och grönskande i luften. På sommaren när det är riktigt hett doftar det så gott i Neristan! Särskilt kring hus som är målade med rödmylla, den där kännspaka, gammaldags doften. Precis så doftade det vid min kusins villa när vi var små. Soluppvärmd rödmylla, mmm. Lekar på bergen, de gula blommorna på väg till Brantbjerji. Och pappersdockorna i skåpet i stora rummet som vi tog fram när det regnade.

Löprundan ikväll var ganska tung. Jag är seg i både kropp och huvud, de där fredagsrundorna är ofta de som går tyngst för min del. Men de är också en av de viktigaste. Punkt för arbetsveckan, säger fredagslänken. Imorgon tänker jag ta sovmorgon. Den som ringer och väcker mig kommer jag att slå i sjukhusskick. Detta är inget skämt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar