lördag 6 augusti 2011

Cleaning lady

Rubriken får mig osökt att tänka på en semesterresa till Mallis med flickorna för några år sedan. Vi satt och åt morgonmål på balkongen, och städerskan kom in med sitt gällt pipande "Cleaning, cleaning!"-utrop. Och bästa L skeptiskt tittade in på den lilla tanten genom balkongdörren, och muttrade "Satan, man sku måst viis åt enna hu man ska städa...". Städningen var nämligen på riktigt under all kritik, det enda som hände då städerskan anlände var att någon av sängarna bäddades. Inte alltid alla, men oftast någon av dem. I övrigt var rummet ett enda inferno av sand, sand, sand, damm och grus.

Hur som haver. Nu har det här kvinnhjonet äntligen fått röven ur vagnen och städat sitt lilla grisiga hem! Igår och idag har det varit mulet och regnat, vilket betyder att man lika bra kan städa. Ut med mattorna, på med gummihandskarna, Klorin över hela toaletten and off we went. Det tråkigaste vid städning är nog dammtorkande. Eller det där när man måste flytta på grejer för att kunna torka ytor. Av denna anledning (och för att jag tycker att det är fult) äger jag så lite plotter som möjligt. Men en och annan blomkruka måste man ändå lyfta på.

Sist och slutligen tar det ju inte ens så särdeles länge att städa. Men alltför länge för att göra det medan solen lyser. Därför har den här lägenheten varit en uppsamlingsplats för sand, grus, gräs och annat utomhusrelaterat nu hela sommaren. Lite kollofeeling över det hela. Bara brasa och gitarr och House of the Rising Sun som har fattats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar