torsdag 19 juni 2008

Tjaha

En av två lediga dagar denna vecka. Jag sov gott som en liten gris till klockan halv tio, varpå jag satt och drack Earl Grey framför tv:n. Mysmorgonmål är så skönt! Icke alls jämförbart med att sitta och ha bråttom till skola eller jobb, samtidigt som man nästan somnar och slår pannan i smörgåsen. Nej då.

Ledigt, som sagt. Och det har inte ens störtregnat. Varför inte det, säg? Det brukar ju höra till. Jag var ute och sprang i ett skönt sommarväder, det gick lätt och var riktigt roligt. Det var så somrigt och vackert med ängsblommor på båda sidor av vägen att jag nästan kände mig som ett Bullerbybarn där jag skubbade fram.

Inget riktigt ligga-i-solen-väder ändå. Jag gjorde ett litet försök på eftermiddagen, men det var kallare än det såg ut, och små solstunder avbröts hela tiden av molnperioder och blåst. Nej, då spenderar jag hellre min lediga dag på soffan och slötittar på tv. Det var jag dessutom förtjänt av efter den duktiga löprundan!

Var till Öja en sväng på kvällen och tittade till Hjalmar när vi skulle och hälsa på min lilla fadderflicka. Han var söt och lade sig direkt platt på rygg i famnen och drog stockar en lång stund. Inte ens ganska hårdhänt tassjumppa fick honom att vakna, spinnandet började tvärtom påminna om snarkningar. Sömntuta! När jag lade ner honom på golvet för att leka lite damp han genast omkull på sidan och fortsatte slagga. Lille vännen...

Och lillflickan vi besökte strax efter är inte så liten längre! Stor och duktig, och bara sötare för varje gång! Hon sov inte som kattungen gjorde, utan krumbuktade sig med mycken möda på golvet, tuggade på allt möjligt, och levererade flera storflin så tant Maja fick ha roligt. Dessutom bjöd hon på en riktigt ordentlig avvinkning med båda händerna innan vi gick:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar