torsdag 26 juni 2008

Sista titten


I tisdags var jag så äntligen ner och tömde min lägenhet i Åbo. Eller mitt rum i vår kollektivbostad, heter det. Det skulle bli en lång dag, så vi startade lite efter sju på morgonen, åkte på lite udda vägar emellanåt, men kom fram till Åbo efter några timmars färd. Själva tömmandet tog faktiskt inte så hiskeligt länge. Lägenheten var ju möblerad, så det enda som fanns att ta därifrån var alla mina lösa prylar. "Bara".

Det vet jag ju, efter att ha flyttat av och an i olika lägenheter, att man hinner samla på sig en präktig mängd skräp på kort tid. Under två år i Halliskollektivet hinner det alltså bildas ett sopberg. Men jag har faktiskt blivit ganska minimalistisk, och hade inte mera än att det rymdes in i en personbil. En ganska stor farmar-BMW, that is. Och packat som fan. Hade inte fått rum med så mycket som ett kuvert till, och blev tvungen att lämna efter mig en madrass åt följande hyresgäst. Men det gör ingenting, den hade sett sina dagar redan.

När rummet var tomt, och jag snabbdammsugit det var det plötsligt definitivt. Jag hade inte hunnit känna efter, utan bara packat så fort som möjligt. Stod bara en liten stund och tittade på det kala, vita rummet. Lite vemodigt, för här hade jag bott en liten tid. Fast det ska bli skönt att flytta, och jag ser fram emot min nya lägenhet - nog är det något visst att lämna Skumgränd och mina flickor...

Kanske någon timme tog det, om ens det. Jag hivade bara ner allting utan system, och lådorna kånkades i bilen. Sedan for vi in via Tavastgatan och åt, och så raka spåret hemåt. Snabbt och smärtfritt, bara bilresorna tog någon egentlig tid. Stannade på kaffe och glasspinne på väg hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar