söndag 17 november 2013

Rock'n'roll

En helg i rock'n'rollens tecken har precis ägt rum. Igår samlades vi hemma hos mig med vin och uppladdning för kvällens drabbning: Reckless Love på Calle. Vi har pratat om den keikkan hela hösten! Räknat ner: "Om tre veckor är det Reckless Love...". "Bara två veckor till Reckless Love". Och nu var det dags.

Många och långa diskussioner. Rödvin, tilltugg och tända ljus. Och såklart rockmusik för att komma i rätt stämning.

Och keikkan var SÅ BRA. Hittills har jag tyckt om Reckless Love. Från och med igårkväll eeelskar jag Reckless Love. Så bra fiilis, så bra låtar, sådan läcker show. Vissa av låtarna snurrar ännu i mina öron. Bra platser hade vi också, jag och B stod så nära att vi kunde ha doftat på sångaren.

Det här med 80-talsrock med långhåriga pojkar som falsettskriker till ylande gitarriff är ju lite min juttu. "Lite".

Vi gick hem i ett minst sagt blåsigt Kokkola med flickorna på natten sedan. Stormen Eino som det varnades för hade nått hit. När vi var nästan framme slog plötsligt en jättehård vindpust helt oväntat till och förde med sig grus och en massa annat löst grejs som smattrade rakt i ansiktet på oss. Alla skrek till av svedan av den oväntade käftsmällen, och B svor någonting i stil med "Fuck you, Mother Nature! Jag har aldrig gjort något åt dig!!!". Lät ganska kul.

Det stormade sedan kraftigt hela natten, och vi vaknade upp till facebookrapporter om krossade bilar, ivägblåsta tak, välta träd och strömavbrott. Här hade tydligen strömmen varit borta en sväng, för klockradion blinkade, men ingenting som jag annars märkte av.

Ja-a. Det var den helgen, det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar