måndag 23 maj 2011

Nära ögat!

Herregud, det var nära att det hade gått RIKTIGT illa idag. Jag cyklade hem från jobbet i strilande regn, efter en lång arbetsdag som började åtta och slutade tio över sju. Måste med andra ord skynda mig för att hinna hem och byta om och fortsätta till gymmet på ett Bodypumppass klockan åtta.

Snabbt via gymkassan, nicka åt typen bakom disken, säga "Pumppi" och få min biljett i handen. Fortsätta in i omklädningsrummet, hoppa ur överdragskläderna och byta skor. Då kommer en annan ur personalen, en brud som brukar instruera passen inrusande och frågade med andan i halsen om jag skulle på pumppi. Jag svarade att det skulle jag, varpå hon upplyste mig om att killen i kassan hade hört fel, det var inte Bodypump nu - det var Zumba.

"Jag visste väl det!" sa hon "jag sa det åt honom också , att han måste ha hört fel - tuo ei kyllä oo mikään zumbatyttö!". Alldeles rätt! Visst går jag på Världens Bästa Träningsanläggning, där alla i personalen har ett förbluffande ansiktsminne - de känner igen alla. Men att det så klart och tydligt märks på min image att I don't do Zumba att det måste vara ett misstag om jag hittar dit - det är jag lite imponerad av.

Så herregud, det var ungefär så nära man kan vara att råka ut för ofrivillig Zumba man kan komma. Jag gav tillbaka biljetten och gick och lyfte skrot på gymsidan istället. I don't do Zumba!

2 kommentarer:

  1. Jag zumbade en gång. Skulle vara liksom open-minded. Det var ingen smart idé. Min åsikt är att du inte missar nån själsförändrande upplevelse - närmast frenetiskt arm- och bensprattel. Men de som får nåt ut av det får hålla på så mycket de vill för min del. Over and out.

    SvaraRadera
  2. Jo, absolut. Det finns nog en målgrupp för allt, men jag hör INTE till zumbarna. Jag får liksom lite ont i hjärnbarken redan när jag tänker på Zumba och att tvingas utsätta mig för det. Lite som alla typer av koreograferade hopp-och-skutt-klasser med mer eller mindre hysteriska namn (typ "afropowerdance"). Viftande, dansmoves enligt koreografi och stegserier är bara sådant jag INTE GÖR:)

    SvaraRadera