måndag 8 juli 2013

Gäsp

Kanske kroppen som anpassar sig till semesterläge? Det är förklaringen jag hittar till dagens enorma trötthet. Helst hade jag sovit hela dagen, kändes det som. Vaknade sent om sider och kände en stor lust att gräva ner mig under täcket igen. Släpade mig ut i solen och tupplurade på en filt i gräset istället. Sedan gick tröttheten inte riktigt över på hela dagen. Men bra så, nu ska jag lyssna på kroppen, låta den vila ut och riktigt koppla ifrån den här första tiden. Inga måsten, annat än njuta och relaxa och ha det bra. Tids nog återvänder energin.

Mamma kom på besök framåt eftermiddagen för att hjälpa mig tvätta fönstren. Jag har nämligen aldrig tvättat fönster förr. Jag brukar nämligen flytta när de blir skitiga. True story. Eller så bor jag uppe på sjätte våningen och har fönster som inte går att öppna. Eller så är jag helt enkelt inte så brydd i just det där med att fönstren måste vara putsade. En kombination av dessa har lett till att jag aldrig tvättat fönster, kan man säga.

Nå, nu var det dags att ta tag i saken. Delvis på grund av det mycket synliga fågelbajset på köksfönstret. Man såg typ inte om solen sken så länge det satt kvar. Det var en ganska enformig syssla, men den blev gjord. Medan mor satt och drack kaffe, youtubade, facebookade och läste Aftonbladet och pep till om jag missade någon fläck.

Fönstren i mitt hem är nu tvättade enligt samtliga konstens regler och jag är nöjd över resultatet. Gud nåde den som kommer hit och petar med sina flottiga fingrar på mina fönster, ity jag har lagt min själ i deras putsande. Och om en fågel kommer och upprepar sin idioti på någon av rutorna hämtar jag hagelbössan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar