måndag 8 juli 2013

Aj som fään

I lördags när jag låg på skäriterrassen och solade lyckades jag med ännu någonting nytt. Ni vet ettergaddar? Som heter någonting i stil med trädgårdsrödmyra, men bär smeknamnet eitergadd på dialekt. De pyttesmå, röda myrorna vars bett svider inåthelvete. Enligt Wikipedia kan en ettergadd döda en mus med sitt gift. På människor orsakar det främst intensiv sveda och ännu intensivare svordomar.

Nå, det jag lyckades med var att bli biten i ögat. Inuti själva ögat. Kände hur någonting sprang över ansiktet och in i ögonvrån vid näsan, skulle sopa bort det och kände i samma sekund stinget i ögat. Uj, så det sved. Såg ingenting på flera minuter. Fick i alla fall bortpetat odjuret innan det hann sticka flera gånger.

Förresten var det kanske dumt av mig att senare på kvällen på Bryggan inför gänget högt och tydligt fråga: "Gissa var jag blev biten av en ettergadd idag!", för en sådan uppmaning bara stimulerar folk till en massa mer eller mindre snuskiga gissningar. Fick avbryta gissandet omgående och försäkra alla om att det var ÖGAT jag talade om, det var i ÖGAT jag blev biten. Himla snuskpellar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar