måndag 5 september 2011

Tillfredsställande 2.0

Saker som får en att känna sig så oerhört duktig och produktiv:

-betala räkningar
-hänga tvätt
-diska (i mitt fall alltså tömma och fylla diskmaskinen och se hur lilla köket blir alldeles sterilt och snyggt)
-koka en stor sats mat och fördela i lunchlådor och frysa in
-panta flaskor och föra tidningar till insamlingen

Alla dessa saker är så konkreta. Att få knappa in summan och betala bort en räkning, att kunna lägga fakturan i "betalad"-facket och veta att det är gjort. Ah! Att hänga upp väldoftande tvätt i exakta rader, med strumporna parvis (Monica, som sagt...) och veta att jag imorgon får välja vilket plagg jag vill till jobbet.

Att plocka sträva och blanka kärl ur diskmaskinen och in i skåpen och veta att jag får välja vilken kaffemugg jag vill nästa gång, och därefter tömma diskhon på väntande tallrikar och få torka av bänkskivorna med Ajax.

Att portionera upp rykande het man i lådor och veta att lunchen är räddad för resten av veckan. Att tömma skåpen på kringdrällande flaskor och frigöra utrymme, och dessutom få betalt. Och bli av med den där tidningslasten som hotar att trilla en i huvudet när man öppnar luckan ovanför kylskåpet.

Och så får man känna sig så väldigt duktig och hurtig och välorganiserad. Sådant är ju alltid upplyftande.

3 kommentarer:

  1. Tu råka me andra ord int på na "yrkespantare"...tå brukar Örjan-reaktionerna vara nära...:D

    Vi Prisma på veneziaden t.ex., en maskin av fyra ur funktion o två åv de fungerande ockuperas åv naa slags samling vuxna plus barn som tydligen arbetar för gemensam sak o tänker mata in 5 köpkärror me pantplaskor...........................jååå, MED "råga" för den som undrar!

    Resterande "kunder" fick hald ti godo me en maskin som va föremål för viss köbildning, man man har liksom int naa ti väli på, man kan ju int för tibax döm i bile tå man ein gang ha fått tummen ur o teiji mee döm, o int helder ta me döm in ti butiken...:D

    SvaraRadera
  2. Fast nu va ja ju int å panta na flaskona:P He va bara ett hypotetiskt scenario. Ja bara betala räkningan å plocka ur diskmaskin. Passa på ti räkn upp liti annat som ger ro i själen mesama ja äntå huld på.

    Tricket e väl ti hald se ti liiti udda tiiden tå man pantar. Halv 9 na vardaskväld elder na:)

    SvaraRadera
  3. "Rykande het man..." ursäkta mig, måste bara...

    SvaraRadera