söndag 18 september 2011

Älgen... förlåt, helgen menar jag

Den här helgen har jag gjort sådant man nu kan förvänta sig. Inget partajande, inte minsta liten öl, dock. Nappade inte det minsta. I lördags när jag hade varit en sväng via kontoret och butiken åkte jag småningom ut till Öja en sväng. Drack kaffe med min bror och sånt. Värmde tårna vid en sprakande brasa i en öppen spis, och planerade att testa att bada badkar någon gång framöver.

Idag har jag gjort lunchlådor, en slags fuskrisotto i ugnsform. Med kyckling och färskost och paprika. En portion blev kvällens middag, resten ska portioneras upp i separata lådor. Det blev, om jag får säga det själv, förbannat gott. Förbannat gott! Och trevligt för mina kollegor att någon gång få se mig värma någonting annat än köttfärs i olika former på lunchen. Typ makaronilåda, lasagne, lasagnette, köttfärssås, makaronigryta. Sådant som det alltid blir. För att det är så simpelt att laga och enkelt att fixa lunchlådor av.

Annat då? Jag har bytt lakan, tvättat kläder, i princip alla husliga sysslor utom att städa. Ska ju inte överdriva ändå. Men städandet var egentligen det mest akuta, här ser förjävligt dammigt och solkigt ut. Nå, skit som händer. Så har jag avverkat ett pumppi-pass, och suttit i kvällssolen på gården i en trädgårdsstol och läst lite skolarbete. Jo, det är sådant jag ännu håller på med. Som tur är intresserar just det här ämnet mig, så det var riktigt intressant att läsa.

I övrigt: tack gode gud för Youtube! Jag drack morgonkaffe framför Vi på Saltkråkan imorse! Sådant är ju bara fantastiskt! Jag älskar Astrid Lindgrens filmatiseringar. Alla! Skulle kunna titta ihjäl mig på dem. Saltkråkan, Bullerbyn, Madicken, Pippi, Emil, Ronja... alla!

4 kommentarer:

  1. vi har sysslat med ganska mycket samma saker i helgen, kan jag läsa bland dina rader.

    SvaraRadera
  2. Recept på maatin tack, he såg förbaiskat gott ut!! :)

    SvaraRadera
  3. Anonym >> Okej. Passar bra med en lugn helg ibland. (Annars lever jag ju så oerhört rafflande) ;)

    Emz >> Ska bli! Under ein förutsättning - he ska överlämnas vid personlig kontakt å ja vill antingen få bjud elder bli bjudi på kaffi i utbyte;)

    SvaraRadera
  4. OK. :) Villkoret godtages! :)

    SvaraRadera