onsdag 7 september 2011

Grejer man älskar att hata


Den här boken (sorry, webcambild) har funnits i min hylla redan i många år. Tror jag köpte den i Sverige en gång, typisk läsa-på-tåget- eller semesterlitteratur. Handlar om en massa konstiga fenomen och varför de förekommer och vad det beror på. Typ kapitel 4 - varför folk alltid blandar på Björn och Benny i ABBA, eller rättare sagt - varför i helvete han som helt klart ser ut som en Björn heter Benny och tvärtom. Liksom bara för att fucka upp huvudet på folk.

Andra guldkorn i boken är till exempel kapitel 13 - varför sparkar män på däcken när de inspekterar en bil? Eller kapitel 6 - varför lägger de på luren utan att säga hej då i amerikansk tv? Det jag egentligen skulle skrika om idag var en variant av det man tar upp i första kapitlet i boken. Nämligen varför man tittar på tv-program man egentligen tycker är dåliga.

Nu tittar ju jag minimalt på tv, så det fenomenet stämmer inte in på mig, men om vi kan dra en lite krokig parallell - varför läser jag ibland bloggar som skrivs av typer jag egentligen inte gillar? Jag följer med flera bloggar vars skribenter jag verkligen stör mig på. Eller jag kan ju inte säga så egentligen, när jag inte känner dem. Sorry, det var för kraftigt uttryckt. Men jag menar sådana typer som jag tycker har så enkla och dumma funderingar och värderingar som ligger så långt från mina som man kan komma. För er som undrar så är det alltså inte dem jag länkar till, de bloggarna läser jag av samma orsak som normalt folk, alltså för att jag gillar dem.

Men vissa dagar känner jag för att gå in på de här bloggarna jag inte gillar, läsa och fnysa. Och irritera mig lite. Jag vet inte varför. Å andra sidan är det kanske bra att märka hur andra ser på saker och ting och inte bara läsa de här åsikterna som stämmer överens med mina. Ibland känner jag mig kanske ändå lite skyldig för att jag läser för att ogilla, även om skribenten såklart inte vet om det. Elaka kommentarer skulle jag dock aldrig skriva. Sådant är så oerhört lågt och löjligt och på alla sätt patetiskt.

4 kommentarer:

  1. glad över att min länk fortfarande finns med på sin sida... ;)
    men vet du, jag har hunnit bli så gammal och klok att jag inte längre läser böcker som jag inte gillar eller inte ser på tv-program jag inte gillar eller förstår mig på. min tid är för värdefull för sådant, det har jag insett nu när jag sakta men säkert (d.v.s. alltför fort) närmar mig f e m t i . och tro mig, de flesta tv-program i dag är faktiskt sådana som jag inte ids ödsla min tid på.
    men annars mår jag bra.

    SvaraRadera
  2. Eller varför man blandar på vem som er Emma å vem som er Maja? ;)

    SvaraRadera
  3. alegni >> Du talar klokt igen! Vi ska se om jag har blivit lika vis när jag närmar mig femti. Hoppas!:)

    Emma >> Jadu! He undrar ja å! Kanski e er som me Björn å Benny? Kanski ja sir meir ut som en Emma å tu som en Maja i allmänhetens ögon? Dessa frågor och inga svar!:D

    SvaraRadera
  4. Haha, så gör jag också ibland, framför allt när jag är uttråkad.

    Det finns en blogg som jag verkligen stör mig på; kissies.se

    (Varning - det är många som blir jätteprovocerade av den.)

    SvaraRadera