måndag 19 september 2011

I löv you too, mamma

Har varit ensam på jobbet idag. Kollegorna var ute på andra uppdrag, och kvar var bara moi. Lite ensligt att inte ha några att dricka kaffe med, hojta åt mellan kontoren (när inga klienter är där, alltså) och sådär annars byta ord med mellan varven. Tror inte jag skulle klara av ett så ensamt jobb sådär på riktigt. Nå, klienter har såklart tossat in och ut hela dagen, så ensam-ensam har jag ju inte varit.

På eftermiddagen fick jag ett viktigt meddelande per sms. Nämligen en beställning på 40 lönnlöv. Gula. Av en familjemedlem, gissa vem. Ledtråd: min mamma är barnträdgårdslärare.

Nå, jag lovade plocka lite löv (eller lövade plocka lite lov) på väg hem. Men det löftet (eller löv-tet, get it? Okej, jag slutar nu) fick jag tvärt bryta, emedan det inte fanns några gula löv. Tog en extra runda med cykeln längs Sundet och spanade. Nej. Bara björklöv, och dem pysslar man inte så värst med. Lönnlöven var muntert gröna och visade inga tecken på att lida av klorofyllbrist. Så gick det med de löven. Tror barnen får vänta med just det där pysslet någon vecka i alla fall.

3 kommentarer:

  1. Vah? Är inte halva nöjet att springa omkring i reflexväst och hitta Mitt Eget Finaste Löv Som Jag Hittade Själv?
    Fast ok, om det är 40 kids så kan jag förstå behovet av att outsourca insamlingen av det empiriska materialet.

    SvaraRadera
  2. Nejnej, det är nog bara några barn. Enligt mors (mycket utförliga) beskrivning i telefon så skulle det pysslas s.k "lövrosor", behövs alltså många löv per knatte. Tror förresten att vi letade Det Där Jävla Egna Lövet först i skolan?:P

    SvaraRadera
  3. Jer i Vasa finns e gul, orange å rö lönnlöven. Bara ti koma et. :)

    SvaraRadera