onsdag 4 juni 2014

Kehittäminen

Har haft en lite annorlunda arbetsdag idag, riktigt trevlig omväxling. Nämligen kehittämispäivä med hela kuntoutuksen porukka. Ni hör hur svinska man pratar när man inte är van att använda vissa ord annat än på finska. Man har tykypäivä och man är lomautettu och man tar emot en lähete och man är på loma. Ni vet. Nå, hur som helst var vi nu hela styrkan i rehabiliteringsteamet samlade. Fysio-, ergo- och talterapeuter och allt annat folk runtomkring, avdelningsskötare och sekreterare och så vidare. Började med samling på Mediacafé med morgonkaffe och snack med kollegorna. Riktigt trevligt att cykla dit direkt på morgonen i kortärmat och bara tår och njuta av den ljumma luften.

Sedan skulle vi samlas i våra särskilda mindre team som vi är indelade i och diskutera en rad ärenden, och vår förman föreslog att vi gärna fick söka oss iväg till någon trevlig plats där vi kunde prata i lugn och ro. Jag och min grupp cyklade till Västra parken och satte oss och gjorde vår uppgift. Det var ett perfekt val att sitta där, det var lagom varmt, lugnt och vackert med blommande träd runtomkring.

När vi var klara var det lunchtid och vi cyklade till Vohvelikahvila - och här måste jag verkligen skicka ut en rekommendation till ALLA som någon gång rör sig i Kokkola. Gå dit! Där finns - självklart - alla möjliga våfflor med söta och salta fyllningar och en lång rad olika sallader, kaffe, te och en massa annat gott. Det är världens vackraste lilla trädgårdscafe i under lummiga lövträd på en skyddad innergård. Och världens godaste laxsallad, jag blev helt begeistrad! Vohvelikahvila är samtidigt en konstutställning, så det finns massor med fint att se på och köpa om man vill det. Marsch dit, allihopa!

I korsningen Gustav Adolfsgatan-Anders Chydeniusgatan finns ett trafikljus jag stört mig länge på. Den röda gubben står nämligen inte, utan han går. Någon har tydligen haft bråttom (eller varit full) när hen har monterat stolpen.

Igårkväll fick jag ett ryck och fixade en lång stund i trädgården. Klippte gräs, tvättade utemöbler, köpte blommor och grävde i rabatterna. Idag kunde jag bara njuta, satte mig vid en solig vägg i solstolen och blundade en stund. Mmm, juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar