lördag 14 juni 2014

Det här stället dammar igen

Sju inlägg i april, åtta i maj. Blir det ens så många i juni? Hinner nästan glömma bort att hela bloggen finns, så länge går det mellan inläggen. Synd, det.

Nå, för att nu blåsa liv i den här bloggen (fattar ni, bilden ovan symboliserar "blåsa liv i") så gör jag ett försök nu. Har tillbringat någon lustig timme på stan i solen men kylan. Inget riktigt beachväder, då kan man lika bra nöta gatorna och bankkortet. Hittade en kjol och ett par sandaler. Mina ordinarie pjucks håller nämligen på att säga upp kontraktet. Remmarna är på vippen att gå av, flera stenar har trillat av och sulan kommer snart att vara i två bitar. Synd, för det är mina favoritskor. 

På jobbet rullar det på. En dag var vi med kollegorna till Uleåborg. Den vanliga rumban med väckning klockan fem och roadtrip genom ett vaknande landskap. Den här gången jag som körde, kollegan satt bredvid och nickade till då och då. 

Förra helgen tillbringade jag till stor del på playan. Blundande mot solen, läsande, lyssnande på podcasts. Solen skymdes bara en kort stund av en ung man i klänning och blommig hatt som kom och frågade om fröken hade solskyddet under kontroll, eller om han kunde assistera med lite insmörjning. All detta medan ett gäng öldrickande kompisar stod tio meter bort och skrattade och fotograferade. Om det inte var fråga om en svensexa så hade typen ett märkligt sätt att närma sig kvinns på allmän plats, kan man tycka... 

2 kommentarer:

  1. Jaaaa, hon bloggar igen!! :)
    Och killen får mig helt osökt att tänka på historien om Alexander den store och Diogenes.
    Alexander, thrilled to meet the famous philosopher, asked if there was any favour he might do for him. Diogenes replied, "Yes, stand out of my sunlight".
    Nu faller ju det här på att AdS kanske hade tunika men knappast blommig hatt, men i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha! Det var lite så det gick till också. "Ur vägen, du står i solen!". Inte ville jag ha någon solkräm heller. Som tur kom en ganska överförfriskad man i 50-årsåldern just då och bad att få lite insmort på ryggen. Han var till och med beredd att betala en slant för besväret. Kul detta med folk på stranden...

      Radera